Brak danych
Suszenie produktów spożywczych jest nieprzeciętną metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów. Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia...
By dostarczyć Państwu konkurencyjną cenę został sprawdzony wachlarz wielu sklepów i hurtowni online. Efektem końcowym dokonanych zestawień było wytypowanie 1 propozycji. Najkorzystniejszą z nich jest oferta w sklepie on-line Bricomarche, w którym da się zamówić Suszarka do grzybów BROWIN 801003 (5908277701352) w atrakcyjnej cenie 74,99. Przedstawioną cenę trzeba najprawdopodobniej powiększyć o koszty doręczenia.
Suszenie produktów spożywczych jest wyśmienitą metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów.
Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi powłokami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych.
Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia zgubnych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można też osuszać kwiaty, rośliny lecznicze i przygotowywać płatki zbożowe.
Budowa Suszarki
1. Zabudowana spirala grzewcza.
2. Komplet 5 sit
3. Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi
4. Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem
Szerokość produktu: 33.0cm
Głębokość towaru: 33.0cm
Wysokość produktu: 26.0cm
wykorzystywanie
Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzewczą, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, żeby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się u dołu bliżej spirali cieplnej. Niektóre owoce mają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować poprzez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i starannie osuszyć.
Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą cieplną i przykryć pokrywą.
Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania.
Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W.
Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita sprawia odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. Jabłka oferujemy osuszać w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga widocznie dłuższego czasu.
WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW
Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas
-Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
-Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć poprzez 3-5min kruchy 6-20 h
-Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
-Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
-Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
-Czosnek obrać, pokroić w krągłe plasterki chrupki 6-16 h
-Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
-Grzyby pokroić w kawałki, śladowe suszyć w pełni twarde / chrupkie 3-10 h
-Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
-Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
-Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, pousuwać trzon twardy 6-14 h
-Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
-Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować albo pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
-Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h
-Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
-Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć całkowicie twarde 6-14 h
-Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
-Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub koliste plasterki twardy 8-24 h
-Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
-Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
-Słodka papryka pousuwać nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
-Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h
-Szpinak zagotować aż straci kolor chrupki 6-16 h
-Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h
WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW
-Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
-Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
-Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
-Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
-Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
-Figi pokroić w plasterki albo przekroić na pół twardy 6-26 h
-Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
-Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki albo plasterki miękki 8-30 h
-Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
-Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h
-Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
-Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
-żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h
Jeśli tylko miałeś okoliczność skorzystać z proponowanego Suszarka do grzybów BROWIN 801003 (5908277701352) podziel się z innymi opinią i recenzją. Wskaż innym czy stosunek ceny do jakości jest satysfakcjonująca, jakie są Twoje z użytkowania, a także czy jesteś zadowolony z transakcji.
Podczas wyboru miejsca, w którym nabędziesz Suszarka do grzybów BROWIN 801003 (5908277701352) obowiązkowo uwzględnij recenzje danej firmy, oraz dolicz ewentualny koszt wysyłki i dostawy. Jakiekolwiek szczegółowe pytania, które dotyczą specyfikacji produktu adresuj wprost do producenta BROWIN lub sklepu.