Tandoori Masala Co to jest Tandoori Masala?
Z definicji Masala to mieszanka przypraw która została zmielona na proszek albo pastę wykorzystywaną do gotowania indyjskiego jedzenia. Zalicza się tutaj też aromatyzowanie dania tym proszkiem.Tandoori Masala jest jedną z najistotniej klasycznych indyjskich mieszanek przypraw, o oryginalnej barwie i smaku. Dodając ją do swoich dań, możesz spodziewać się prawdziwej uczty o orientalnych smakach. Różnice pomiędzy Tandoori Masala a Garam Masala
Przyprawa Tandoori masala a garam masala? bez wątpienia nie można ich używać zamiennie. Oto różnice pomiędzy tymi dwoma produktami. W garam masala jest mniej przypraw. Specyficzne przyprawy różnią się w zależności od regionu, ale cztery podstawowe to zielony kardamon, goździki, kolendra i ziarna pieprzu czarnego. Imbir, czosnek i przyprawy koloryzujące takiej jak kurkuma, lub czerwone papryczki chilli, nigdy nie są dodawane do garam masala. Garam masala jest stosowany w prawie wszelkich indyjskich sosach, sosach i curry, w przeciwieństwie do tandoori masala, który jest używany przede wszystkim do mięsa. Garam masala jest wykorzystywany oszczędniej w prost przeciwnie do tandoori masala. W głównej mierze starczy ćwierć albo pół łyżeczki. Do czego używamy Tandoori Masala? używana jest do przygotowania wyjątkowo lubianego kurczaka Tandoori, tej mieszanki masala nie trzeba prezentujeć żadnemu fanowi kuchni indyjskiej! Można jej używać z mięsem albo serem indyjskim paneerem. Genialnie komponuje się z warzywami z patelni lub tofu, ta masala działa prawidłowo ze wszystkimi! Mieszanka ta jest świetnym dodatkiem do konwencjonalnego polskiego pieczonego kurczaka i wszelkich mięs przygotowywanych na grilli i w piekarniku. Można nią również doprawiać warzywa nie tylko z patelni. Przyprawa tandoori masala świetnie komponuje się z kaszą nadając jej przepyszny orientalny smak Spróbuj przyprawy w przepisie..... Kasza Tandoori Masala to klasyczne indyjskie danie bardzo smaczne i nieskomplikowane w przyrządzeniu. Nasza polska wersja opiera się na podsmażonej na patelni kaszy gryczanej. Czytaj dalej....
Kurczak doprawiony pyszną indyjską przyprawą tandoori masala, zyskuje orientalny fason pełen pikantno-słodkiego smaku. Marynowana w pikantnej marynacie tandoori każda pierś z kurczaka jest rewelacyjnie zapieczona albo usmażona, dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do makaronów, sałatek czy grillowanych warzyw.Czytaj dalej....
Ten ryż jest świetny jako dodatek do dań albo jako szeroka miska zdrowotności. Tandoori masala nadaje przepysznego smaku temu daniu że aż będziesz mógł się uzależnić! prędki i prosty przepis - ryż, garść warzyw i przyprawy.Czytaj dalej....