Brak danych
Koromé Pane Guttiau Nero - sardyński chleb- klasyczny z oliwą z aktywnym węglem. Pane Carasau to kamień węgielny chleba stworzonego we Włoszech, a skrupulatnie na Sardynii. Jest on wyprodukowany z...
Aby zaprezentować Państwu konkurencyjną cenę został przejrzany koszyk ogromnej ilości sklepów internetowych. Finalnym rezultatem wykonanych porównań jest wytypowanie 1 propozycji. Najkorzystniejszą z nich jest oferta w sklepie on-line Kaweo.pl, gdzie da się zamówić Korome Pane Guttiau Nero con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z aktywnym węglem 250g pudełko w atrakcyjnej cenie 22,99. Wyświetloną cenę trzeba prawdopodobnie skorygować o koszty doręczenia.
Pane Carasau to kamień węgielny chleba wykonanego we Włoszech, a skrupulatnie na Sardynii. Jest on wytwarzany z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na bardzo cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.
Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, cykl niezbędny do nadania mu charakterystycznej i specyficznej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go podkreśla. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.
składniki: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.
elementy użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne ascetycznce, dzięki którym stosując proces wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, możliwe jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa niepowtarzalnego smaku i konsystencji.
Pane Guttiau to odmiana konwencjonalnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta drobna, aromatyczna korekta ulepsza smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i przeróżnych sposobów jego spożywania.
elementy przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w sytuacji Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym elementyem tego artykułu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.
tradycyjny, konwencjonalny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W sytuacji linii KOROME pomyślano o rozszerzeniu doznań smakowych, proponując warianty z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma różnorodnymi potrawami, od przystawek przez dania główne a na deserach kończąc.
producent KOROME, sardyński producent Pane Carasau i Guttiau, w swoim zakładzie nie produkuje ani nie używa do swej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej firmy przyjaznymi dla WEGAN.
wykonano we Włoszech.
MADE in Italy
Prodotto in Sardegna
Jeżeli tylko udało Ci się skorzystać z prezentowanego produktu Korome Pane Guttiau Nero con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z aktywnym węglem 250g pudełko podziel się z odwiedzającymi swoją subiektywną recenzją i opinią. Poinformuj innych czy relacja ceny do jakości jest dla Ciebie wystarczająca, jakie są Twoje odczucia ze stosowania oraz czy możesz zarekomendować produkt.
Przy typowaniu miejsca, w którym nabędziesz Korome Pane Guttiau Nero con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z aktywnym węglem 250g pudełko uwzględnij opinię firmy, oraz dolicz cenę ewentualnej wysyłki i dostawy. Jeżeli masz szczegółowe zapytania, które dotyczą specyfikacji produktu - kieruj je bezpośrednio do producenta Masserie Sarde lub sklepu.