Brak danych
Koromé Pane Guttiau Peperoncino - sardyński chleb- tradycyjny z oliwą i z peperoncino. Pane Carasau to kamień węgielny chleba wykonanego we Włoszech, a starannie na Sardynii. Jest on tworzony z...
W celu zaprezentowania świetnej ceny została przeszukana baza setek hurtowni i sklepów on-line. Końcowym wynikiem przeprowadzonych analiz jest wytypowanie 1 ofert. Najlepszą z nich jest propozycja sklepu internetowego Kaweo.pl, gdzie możesz zamówić Korome Pane Guttiau al Peperoncino con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z peperoncino 250g pudełko (8056772710359) w atrakcyjnej cenie 22,99. Do podanej ceny najprawdopodobniej trzeba doliczyć koszty dostawy.
Pane Carasau to kamień węgielny chleba wykonanego we Włoszech, a dokładnie na Sardynii. Jest on stworzony z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na niezwykle cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.
Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, proces niezbędny do nadania mu standardowej i unikalnej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go akcentuje. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.
elementy: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.
elementy użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne minimalistycznce, dzięki którym stosując cykl wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, możliwe jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa oryginalnego smaku i konsystencji.
Pane Guttiau to odmiana tradycyjnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta nieznaczna, aromatyczna korekta ulepsza smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i różnorodnych sposobów jego spożywania.
elementy przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w przypadku Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym składnikiem tego artykułu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.
klasyczny, klasyczny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W sytuacji linii KOROME pomyślano o powiększeniu doznań smakowych, proponując rodzaje z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma różnorodnymi potrawami, od przystawek poprzez dania główne a na deserach kończąc.
firma KOROME, sardyński firma Pane Carasau i Guttiau, w swoim zakładzie nie produkuje ani nie używa do swojej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej marki przyjaznymi dla WEGAN.
wytwarzano we Włoszech.
MADE in Italy
Prodotto in Sardegna
Jeżeli miałeś sposobność skorzystać z prezentowanego Korome Pane Guttiau al Peperoncino con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z peperoncino 250g pudełko (8056772710359) podziel się z nami swoją opinią. Napisz czy relacja jakości do ceny jest satysfakcjonująca, jakie są Twoje z użytkowania, a także czy jesteś zadowolony z produktu.
Przy typowaniu sklepu, w którym kupisz Korome Pane Guttiau al Peperoncino con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z peperoncino 250g pudełko (8056772710359) koniecznie zapoznaj się z oceną firmy, a także dolicz cenę wysyłki i dostawy. Jakiekolwiek szczegółowe zapytania dotyczące specyfikacji produktu adresuj prosto do producenta Masserie Sarde lub sklepu.