Brak danych
Koromé Pane Carasau - sardyński chleb- konwencjonalny Pane Carasau to kamień węgielny chleba wytwarzanego we Włoszech, a dokładnie na Sardynii. Jest on tworzony z ponownie zmielonej semoliny z...
W celu dostarczenia najbardziej atrakcyjnej ceny został sprawdzony koszyk kilkuset sklepów oraz hurtowni online. Wynikiem końcowym zrealizowanych porównań jest odnalezienie 1 ofert. Najkorzystniejszą z nich jest oferta w sklepie online Kaweo.pl, w którym możesz zakupić Korome Pane Carasau Classico prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński 250g pudełko (8056772711127) w atrakcyjnej cenie 22,99. Do przedstawionej ceny trzeba prawdopodobnie doliczyć koszty wysyłki.
Pane Carasau to kamień węgielny chleba wytworzonego we Włoszech, a starannie na Sardynii. Jest on wytwarzany z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na wyjątkowo cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.
Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, proces niezbędny do nadania mu charakterystycznej i oryginalnej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go akcentuje. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.
składniki: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.
elementy użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne bezkompromisowce, dzięki którym stosując proces wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, osiągalne jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa niepowtarzalnego smaku i konsystencji.
Pane Guttiau to odmiana klasycznego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta mała, aromatyczna korekta poprawia smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i różnorodnych sposobów jego spożywania.
elementy przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w przypadku Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym składnikiem tego artykułu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.
konwencjonalny, konwencjonalny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W sytuacji linii KOROME pomyślano o powiększeniu doznań smakowych, proponując warianty z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma zróżnicowanymi potrawami, od przystawek poprzez dania główne a na deserach kończąc.
firma KOROME, sardyński marka Pane Carasau i Guttiau, w swym zakładzie nie produkuje ani nie używa do swej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej marki przyjaznymi dla WEGAN.
tworzono we Włoszech.
MADE in Italy
Prodotto in Sardegna
Jeżeli tylko udało Ci się skorzystać z oferowanego Korome Pane Carasau Classico prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński 250g pudełko (8056772711127) prześlij do nas swoją opinię i recenzję. Napisz innym czy stosunek ceny do jakości jest dla Ciebie na dobrym poziomie, jakie są Twoje z użytkowania oraz czy jesteś zadowolony z transakcji.
Przy typowaniu sklepu, gdzie nabędziesz Korome Pane Carasau Classico prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński 250g pudełko (8056772711127) uwzględnij ocenę firmy, oraz dodaj cenę ewentualnej wysyłki i dostawy. Jeżeli masz bardziej szczegółowe zapytania, które dotyczą specyfikacji produktu - kieruj je bezpośrednio do producenta Masserie Sarde lub sklepu.