Brak danych
Koromé Pane Guttiau - sardyński chleb- klasyczny z oliwą. Pane Carasau to kamień węgielny chleba stworzonego we Włoszech, a skrupulatnie na Sardynii. Jest on wykonany z ponownie zmielonej semoliny...
W celu zaoferowania świetnej ceny zostało przejrzane zestawienie wielu sklepów on-line. Końcowym rezultatem zakończonych zestawień było odnalezienie 1 ofert. Najlepszą z nich jest propozycja sklepu Kaweo.pl, gdzie możesz nabyć Korome pane guttiau con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek 250g pudełko marki Masserie sarde w super cenie 22,99. Do przedstawionej ceny należy prawdopodobnie dodać koszt doręczenia.
Pane Carasau to kamień węgielny chleba wytworzonego we Włoszech, a precyzyjnie na Sardynii. Jest on wykonany z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na niezwykle cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.
Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, cykl niezbędny do nadania mu standardowej i niepowtarzalnej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go uwydatnia. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.
komponenty: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.
elementy użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne ascetycznce, dzięki którym stosując cykl wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, realne jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa niepowtarzalnego smaku i konsystencji.
Pane Guttiau to odmiana tradycyjnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta niewielka, aromatyczna korekta polepsza smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i różnych sposobów jego spożywania.
składniki przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w przypadku Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym elementyem tego produktu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.
konwencjonalny, konwencjonalny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W sytuacji linii KOROME pomyślano o zwiększeniu doznań smakowych, proponując typy z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma rozmaitymi potrawami, od przystawek poprzez dania główne a na deserach kończąc.
producent KOROME, sardyński producent Pane Carasau i Guttiau, w swym zakładzie nie produkuje ani nie używa do swojej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej firmy przychylnymi dla WEGAN.
tworzono we Włoszech.
MADE in Italy
Prodotto in Sardegna
Jeśli tylko udało Ci się korzystać z pokazywanego Korome pane guttiau con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek 250g pudełko marki Masserie sarde podziel się z użytkownikami swoją subiektywną opinią i oceną. Poinformuj czy relacja cena / jakość jest satysfakcjonująca, jakie są Twoje wrażenia z korzystania, a także czy nie żałujesz zakupu.
Podczas wyboru miejsca, gdzie nabędziesz Korome pane guttiau con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek 250g pudełko marki Masserie sarde koniecznie uwzględnij opinie firmy, a także dodaj koszt wysyłki. Jakiekolwiek szczegółowe zapytania dotyczące specyfikacji produktu powinny być kierowane wprost do sklepu lub producenta Masserie Sarde.