1, 2, 3... 23, 24! Podaruj sobie i swoim bliskim radość oczekiwania: odliczaj dni pozostałe do Świąt Bożego Narodzenia popijając pyszne kawy z całego świata! Nasz kawowy kalendarz adwentowy gromadzi 24 paczki unikatowych kaw single-origin, pozyskiwanych w najszczególniej znanych regionach uprawy kawy na świecie. 24 gramy świeżo palonych ziaren kawy ukryte w każdej paczce pozwolą Ci na zaparzenie 2 perfekcyjnych filiżanek. Czekając na Święta, spróbuj najwspanialszych kaw na całym świecie i odkryj swoją ulubioną. Ziarna zostały wypalone przy użyciu specjalnej technice, dzięki której nadają się do wszystkich metod parzenia. ***Pudełko tego kalendarza adwentowego wytworzone jest z kartonu pochodzącego z recyklingu. P.S. Po wypaleniu kawa uwalnia trochę gazu, więc torebki z kawą we wnętrzu mogą się nieco nadymać. NIE wpływa to w żaden sposób na jakość kawy. ***Ten kawowy kalendarz adwentowy to wyłącznie najlepsze kawy specialty: DR Congo KivuWysokość | 1500 mOdmiana arabiki | BourbonProces | MokraProfil palenia | CiemnyPaleta smakowa | Marcepan, suszone daktyle, ciemna czekoladaNicaragua MaragogypeWysokość | 1200-1500 mOdmiana arabiki | MaragogypeProces | MokraStopień palenia | ŚredniPaleta smakowa | Miód, karmel, przyprawyPapua New Guinea SigriWysokość upraw | 1600 mOdmiana arabiki | CaturraObróbka | MokraStopień palenia | ŚredniProfil smakowy | Pierniki, czarna herbata, miód Brazil Santa LuziaWysokość upraw | 1200 mOdmiana arabiki | Red CatuaiObróbka | NaturalnaStopień palenia | ŚredniProfil smakowy | Mleczna czekolada, karmel, dojrzałe owoce Indonesia SumatraWysokość upraw | 1450–1700 mOdmiana arabiki | Tim tim, AtengObróbka | Giling BasahStopień palenia | CiemnyProfil smakowy | Czerwone wino, brązowy cukier, cynamGuatemala La HermosaWysokość upraw | 1600–1800 mOdmiana arabiki | Caturra, Catuai, PacheObróbka | MokraStopień palenia | ŚredniProfil smakowy | Morele, mleczna czekolada, karmelEthiopia BurtukaanaWysokość upraw | 1600–1800 mOdmiana arabiki | HeirloomObróbka | NaturalnaStopień palenia | ŚredniProfil smakowy | Rabarbar, jagody, waniliaEthiopia YirgacheffeWysokość | 1800-2000 mOdmiana Arabiki | HeirloomProces | MokraProfil palenia | ŚredniPaleta smaków | Jagody, czarna porzeczka, waniliaCosta Rica TarrazuWysokość upraw | 1200–1900 mOdmiana arabiki | Red Caturra, Yellow CatuaiObróbka | MokraStopień palenia | ŚredniProfil smakowy | Morele, karmel, miód Honduras MarcalaWysokość upraw | 1650 mOdmiana arabiki | Typica, Bourbon, Caturra, CatuaiObróbka | MokraStopień palenia | ŚredniProfil smakowy | Jaśmin, marakuja, rum Uganda Bugisu AAWysokość upraw | 1300–1900 mOdmiana arabiki | BourbonObróbka | MokraStopień palenia | Średnio-ciemnyProfil smakowy | Czekolada, owoce leśne, cytrusyVietnam Dak LakWysokość upraw | 1350 mOdmiana arabiki | Bourbon, Typica, Mundo NovoObróbka | mokraStopień palenia | Średnio-ciemnyProfil smakowy | Czekolada, cytrusy, prażone or