Ekspres kolbowy the Oracle przygotuje wysokiej jakości kawę, która smakować będzie tak, jak w Twojej ulubionej kawiarni. System Oracle ma funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania znakomitego napoju. Ekspres zezwala na ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte lub cappuccino powstanie w przeciągu paru minut.
rewelacyjna filiżanka kawy wymaga poprawnie przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, starannej temperatury i trafnego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzejny z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1C oraz oddzielny bojler do produkcji pary gwarantujący stałe jej podawanie). Dzięki czemu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w adekwatnej temperaturze, osiągając najlepszy smak, oraz spieniać mleko.
na dodatek głowica zaparzająca zaopatrzona jest w grzałkę, która gwarantuje, że w czasie pełnego cyklu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Wbudowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku.
Niemal wszystkie mistrzowskie urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Fachowy ekspres The OracleTM nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny komponent określa maksymalne ciśnienie podczas całego procesu ekstrakcji. W ten sposób uniemożliwia ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie poprzez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą funkcją wentyla ciśnieniowego jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego powiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, aby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję. Genialna filiżanka kawy jest skutkiem połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, stosownie ubitej kawy, podgrzania filiżanki, trafnego ciśnienia i temperatury wody. Poprzez wahania temperatury w trakcie ekstrakcji dochodzi do straty piany i w wyniku czego kawa traci swój przepiękny kawowy odcień w kilka sekund. Profesjonalny ekspres Sage The OracleTM zagwarantuje innowacyjną technologię kontroli temperatury w trakcie całego procesu ekstrakcji. Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę podczas ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i gwarantuje stabilność podczas całego cyklu ekstrakcji.
Sage BES980 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Prędko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego, a także czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia albo temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia w trakcie ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie ma także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo powiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Prędkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, samoczynne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyekwipowany jest mistrzowski ekspres kolbowy Sage BES980.
- The OracleTM
- profesjonalny samoczynny ekspres kolbowy
- automatyczne MIELENIE i UBIJANIE kawy
- Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla znakomitego rozwinięcia smaku
- Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany
- 2 oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary zezwalają na jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy
- Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy
- Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1C
- regulowane ciśnienie ekstrakcji kawy
- System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary
- wbudowany młynek stożkowy z regulowaną grubością mielenia
- Programowanie temperatury i struktury mleka
- spora filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku
- Ustawiona wstępnie ilość kawy 22 gramów na najkorzystniejsze espresso
- Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra
- Funkcja samoczynnego uruchamiania
- Bezpiecznik termiczny przeciw przegrzaniu
- Włoska pompa 15-barowa
- Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary albo gorącej wody
- Oddzielny przewód gorącej wody
- Komercyjna obrotowa dysza parowa 360 z 3 otworami
- Wyjmowane naczynie na wodę o obszerności 2,5 l z zastosowanym filtrem wodnym
- Powierzchnia do podgrzewania filiżanek
- System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym
- Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me!
- Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96C
- Programowanie temperatury pary (mleka)
- precyzyjna temperatura wody (PID)
- słuszne ciśnienie wody (OPV)
- Programowanie czasu ekstrakcji albo pojemności ekstrakcji dla 1 albo 2 filiżanek
- Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego
- 3x ekran LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Funkcja ustawiania zegara
- Funkcja samoczynnego wyłączania
- Funkcja odkamieniania
- Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
- Ręczne ustawianie objętości kawy
- 58 mm nierdzewna kolba
W zestawie: - Pojemnik na kawę mieloną
- Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
- Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Imbus
- Przetyczka do czyszczenia
- Tester twardości wody
- Wymienny filtr wody
- Moc 2400 W
- Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem
- rozmiary (wys. X szer. X gł.): 45,5 × 37 × 41 cm