Ekspres Kolbowy Sage Bambino PLUS SES500BTR o kompaktowych wymiarach pomoże przygotować Ci kawę tak korzystną jak z Twojej ulubionej kawiarni. Wysokiej jakości kolba o średnicy 54 mm, mieszcząca 19 gramów zmielonej kawy, nada pełny smak przygotowywanemu espresso. System podgrzewania wody ThermoJet powoduje, że ekspres Bambino Plus jest gotowy do zaparzania kawy w 3 sekundy.
Sage Barista Set w skład, którego zestawu wchodzą: - Ekspres Kolbowy Sage Bambino Plus SES 500 BTR
- Elektryczny Młynek do kawy Sage BCG600BTR
- Odbijak Do Kawy Sage BES100
- Kawa Ziarnista Sage Speciality 2 x 250g
Funkcje: - System niskociśnieniowego parzenia wstępnego, samoczynna dysza pary ze wskaźnikiem temperatury dla wyśmienicie spienionego mleka, do tego samoczynne czyszczenie po każdej filiżance kawy, tak żeby każde kolejne espresso miało optymalne parametry. Samoczynne usuwanie pozostałości wody z systemu grzewczego po użyciu funkcji para / gorąca woda.
- Programowalny czas trwania ekstrakcji,
- Opcja manualnego ustawienia czasu parzenia wstępnego,
- bardzo spora przestrzeń dla przygotowania „long coffee,
- 3 typy ustawienia spieniania mleka,
- 3 typy ustawienia mikropęcherzyków piany mlecznej,
- 1,8 l pojemnik na wodę z systemem filtracji,
- Powierzchnia do podgrzewania filiżanek,
- Wyjmowana tacka odciekowa,
- Kompaktowe rozmiary.
Specyfikacja: - Napięcie: 220 – 240 V ~ 50 Hz
- Moc: 1600 W
- Wykorzystane materiały: stal nierdzewna, stopy metali, wysokiej jakości plastik
- rozmiary (wys. X szer. X dł.): 31 x 19.5 x 32 cm
- Waga: 4.9 kg
Elektryczny Młynek Do Kawy Sage BCG600BTR do mielenia kawy ziarnistej wykorzystywanej w urządzeniach przygotowania espresso, w perkolatorze, w ekspresach przelewowych, we french press. Młynek stożkowy korzysta z technologii inteligentnego porcjowania, które automatycznie dopasowuje dawkowanie mielonych ziaren dla przeróżnych metod przygotowania kawy (od espresso aż po french press). Wystarczy wybrać odpowiednią grubość i liczba kawy. Młynek stożkowy obraca się wolniej, poprzez co ogranicza przenoszenie ciepła pomiędzy ziarenka kawy, co gwarantuje uzyskanie najkorzystniejszego smaku Twojego ulubionego napoju.Elektryczny Młynek Do Kawy Sage BCG600BTR
różne typy przygotowywanej kawy wymagają najróżniejszych ustawień grubości jej mielenia, pozwala to osiągnąć najlepszy smak i aromat. Młynek do kawy wyposażony jest w 60 rozmaitych ustawień grubości mielenia, z których możesz wybrać odpowiednie, w zależności od swych preferencji. 340 g pojemnik na ziarna kawy wyposażony jest w wyjątkowy system zamykania i otwierania, dzięki któremu można go łatwo i komfortowo wyjąć i przenosić. Ponadto hermetyczne wieczko zezwala na zachowanie maksymalnej świeżości ziaren kawy. Do młynka dołączone są 2 nasadki uchwytu filtra, a także ergonomiczny pojemnik na mieloną kawę. Dzięki nasadkom możesz komfortowo obsługiwać młynek. Załączony pojemnik na mieloną kawę, dzięki niepowtarzalnemu zamknięciu, pozwala zmielić kawę na zapas. Specyfikacje:
- Napięcie: 220–240 V ~ 50 Hz
- Moc 130 W
- użycie materiały: stop metali szlachetnych, stal nierdzewna, plastik o wielkiej wytrzymałości
- rozmiary (wys. X szer. X gł.): 34,2 x 20 x 16,3 cm
- Waga: 2,4 kg
Odbijak Do Kawy Sage BES100 wyjmowana miska wewnętrzna upraszczająca czyszczenie powoduje, iż odbijak do ekspresów kolbowych Sage BES100 jest niemal niezastąpiony, przy czym nie odbiega od jakości Twojego ekspresu. Wyjmowany wysuwany drążek ułatwia konserwację, podobnie jak podkładka przeciwpoślizgowa. Atutem jest fakt, iż niemal w całość wytworzony ze stali nierdzewnej, z wyłączeniem miski.
Specyfikacja - Wyjmowana miska wewnętrzna upraszczająca czyszczenie
- Wyjmowany wysuwany drążek usprawnia konserwację
- Podkładka antypoślizgowa
- wytworzony ze stali rdzoodpornej
- wymiary: 12,5 x 11 x 11,5 cm
- Waga: 380 g
- objętość: 0,5 l
Kawa Ziarnista Sage Speciality 500g mieszanka dla prawdziwych smakoszy kawy z autentycznym i niepowtarzalnym aromatem. Kawa z segmentu "speciality" palona poprzez Vice Mistrza Polski Roasters.
- Kraj: Brazylia
- Region: Guaxupe, Minas Gerais
- Gatunek: Arabika, Single Origin
- Odmiana: Catuai
- Metoda obróbki: Natural
- Wysokość uprawy: 1000 - 1200 m.n.p.m.
- Opis sensoryczny: marcepan, mleczna czekolada, delikatna kwasowość owoców tropikalnych
- Pakowana w torbę z suwakiem - 2 x 250g